Direct naar de inhoud van deze pagina

Maatschappelijke stage

Jongeren ontdekken, doen en lachen tijdens hun maatschappelijke stage (MaS)! Dit is een manier waarop jongeren van het voortgezet onderwijs kennis kunnen maken met vrijwillige inzet. En dat is belangrijk voor de samenleving, want jong geleerd is oud gedaan. Tegelijkertijd leren jongeren samenwerken, ze ontwikkelen sociale vaardigheden en ontdekken dat het leuk is om iets te doen voor een ander.

Wat wil je weten?
Bekijk MaS vacatures
Meer informatie voor scholieren
Meer informatie voor organisaties
Meer informatie voor ouders/verzorgers

MaS in Breda

MaS heeft haar meerwaarde ruimschoots bewezen: meer dan 20% van de leerlingen die MaS heeft gedaan doet nog steeds vrijwilligerswerk! Een bijzondere ervaring die de rest van hun leven bijblijft. Veel maatschappelijke organisaties in Breda weten hoe waardevol het is om jongeren te betrekken. Of en hoe de MaS gevormd wordt verschilt per school. De scholen De Nassau, Graaf Engelbrecht, Markenhage College, Mencia de Mendoza, Michaël College, Tessenderlandt, Bredero College en Orion College hebben de MaS als een onderdeel in het onderwijsprogramma verwerkt. MaS is een onderdeel van Maatschappelijk Betrokken Onderwijs: het Bredase Model.

Rol Breda Actief

Breda Actief brengt leerlingen en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Hoe?

  1. Door het organiseren van Dé Vrijwilligersmarkt Breda. Dit is het event waar middelbare scholieren die op zoek zijn naar een MaS kennis kunnen maken met veel verschillende organisaties uit Breda.
  2. Door het faciliteren van de digitale vacaturebank voor MaS: www.bredavoorelkaar.nl.
  3. Door adviestrajecten op maat te bieden aan maatschappelijke organisaties, zodat zij goed voorbereid zijn op de MaS en jongeren.
  4. Door het faciliteren van kennisdeling en uitwisseling onder middelbare scholen in Breda.