Direct naar de inhoud van deze pagina

Voor scholen

MAS staat voor Maatschappelijke Stage in en rondom Breda. Dit wordt vormgegeven vanuit Maatschappelijk Betrokken Onderwijs het Bredase Model vanuit Gemeente Breda.

Vrijwilligerswerk in een maatschappelijke context, uitgevoerd door middelbare scholieren. Zo maken zij actief kennis met de samenleving en leveren daar onbetaald een bijdrage aan. Het biedt de mogelijkheid om jouw school te onderscheiden door buitenschools leren en maatschappelijke betrokkenheid aan te bieden. Het kan als onderdeel worden ingezet voor burgerschapsopdrachten. De MaS heeft haar meerwaarde ruimschoots bewezen: meer dan 20% van de leerlingen die MaS heeft gedaan doet nog steeds vrijwilligerswerk! Een bijzondere ervaring die de rest van hun leven bijblijft. Of en hoe de MaS gevormd wordt verschilt per school.

Tijdens 'The Social Experience' maken jongeren kennis met maatschappelijke organisaties. Doordat organisaties klussen aanbieden, geven zij jongeren de kans om een unieke ervaring op te doen in de Bredase samenleving en kennis te maken met vrijwillige inzet. Dit is een onderdeel van de flexibele ruimte in het model.

Jongeren in beeld


Wil je weten wat de mogelijkheden zijn op jouw school?

Neem dan contact op met Isabelle Leijser en Renée Sterk van Breda Actief. Stuur een mail naar mas@breda-actief.nl of bel 076 523 35 55.